Bezoek het Binnenhof tijdens Open Monumentendag 2024

Altijd al de Ridderzaal van binnen willen bewonderen? Benieuwd naar de iconische Handelingenkamer in de Tweede Kamergebouwen? Zaterdag 14 september gaan de poorten van het Binnenhof weer open tijdens Open Monumentendag 2024.

UPDATE 27 augustus: er zijn helaas geen tickets meer beschikbaar.

De Ridderzaal met bezoekers die een selfie nemen op Open Monumentendag Binnenhof 2023
Beeld: RVB / Bart Maat

Bezoekers kunnen tijdens Open Monumentendag naast de Ridderzaal ook verschillende zalen van de Tweede Kamer bekijken, waaronder de plenaire zaal en de iconische Handelingenkamer. Archeologen van de gemeente Den Haag laten bijzondere vondsten zien die tijdens de renovatie zijn ontdekt. Renovatie-experts vertellen meer over de complexe ingrepen die de komende jaren worden gedaan om het Binnenhof weer klaar te maken voor toekomstige generaties. En voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

Let op: vanwege een aangekondigde demonstratie is er zaterdag vanaf 12 uur mogelijk verkeershinder op de A12 richting Den Haag. We raden u aan zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

Meer weten over uw bezoek? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Geen tickets meer beschikbaar

UPDATE 27 augustus: Helaas zijn erĀ geen tickets meer beschikbaar. Het kan nog wel zijn dat er mensen annuleren. Dan komen deze tickets weer vrij via onderstaande link.