Uitzichtpunt Binnenhof ontvangt 100.000e bezoeker!

Woensdagochtend 4 september verwelkomde Saskia Bruines, wethouder Binnenstad van Den Haag, de 100.000e bezoeker van het Uitzichtpunt Binnenhof. Eline van Oord uit Den Haag was de gelukkige. Ze ontving een feestelijke bos bloemen én gratis toegangskaarten voor het Mauritshuis.

Wethouder Saskia Bruines en 100.000e bezoeker Eline van Oord bovenop het uitzichtpunt met op de achtergrond de Mauritstoren
Beeld: RVB / Jurriaan Brobbel
Wethouder Saskia Bruines (links) met 100.000e bezoeker Eline van Oord

"Ik ben ontzettend blij dat zoveel mensen het uitzichtpunt al hebben ontdekt, en dat binnen twee maanden na opening!" aldus Saskia Bruines. "Deze bezoekersmijlpaal bevestigt dat we toeristen uit binnen- en buitenland ook tijdens de renovatie richting het Binnenhof weten te krijgen."

De toeristische trekpleister aan het Buitenhof werd op 10 juli feestelijk geopend door minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. De gele blikvanger van 28 meter hoog met 149 treden biedt bezoekers een panoramisch uitzicht over het Binnenhof, de Ridderzaal en de Haagse Binnenstad. De toegang is gratis.

Goede buren

Ook het Mauritshuis is enthousiast over het nieuwe uitzichtpunt. Zakelijk directeur Arnoud van Dommele: “Vanuit de toren krijg je een prachtig overzicht van de rijke geschiedenis en het erfgoed die het Binnenhof en het Mauritshuis ook als buren met elkaar delen. Echt mooi om te zien dat een breed publiek geïnteresseerd is en in grote getalen de toren beklimt. Een prachtig uitzicht op het Binnenhof en Mauritshuis!”

Skyline

Informatieborden op het uitzichtpunt beschrijven de skyline van Den Haag. Bovenop het platform is het niet alleen genieten van de 800 jaar oude gebouwen en geschiedenis van het Binnenhof, maar zijn ook de moderne stadsontwikkelingen van Den Haag goed te zien. Wie goed kijkt kan bij mooi weer ook Rotterdam zien liggen.

Het uitzichtpunt is dagelijks geopend van 9.00-17.00 uur. De toegang is gratis.